Catatan

KELEBIHAN Daun Pandan

Imej
Daun pandan ni kalau kat area kampung sangat senang untuk kita dapat. Tapi kalau kat bandar susab sikitla.. sebab mcm aku ni dok taman.. bila dok taman tanah kecik sekaki kera je. Tapi tu dulu.. skrg mmg dah xde tanah kecuali tanah lam pasu. Heheh.. sebab tu umah aku ni panas.. semua simen.. 
          Oklah berbalik pada daun pandan. Daun ni aku dapat masa kat sekolah. Ada akak sorang ni bawak banyak. Dia suh aku ambik. Tapi aku ni bukan jenis 'sigat' masak.. jadibya aku malas nak bawak balik. Tapi akak ni terangkan kat aku.. bukan tuk masak je. Nak halau cicak pun boleh... ooooo (panjang o aku) baru aku tau. 
          Jadi aku pun ambikla 1 pucuk (harap betullah penggunaan bahasa aku ni). Ape aku buat? Meh tgk ni.. hahaha Ni atas mesin basuh. Salu jumpa bahan buangan cicak ni. Kadang2 jadi bahan pencuci. 
Ni kat tempat 'sukut'. Sangkut je. Haha
Kat sini pun cicak salu buat hal. 
Tempat ni mmg peberet cicak. Sampai aku geram sgt ngan makluk ni. Kadang sampa…
Assalammualaikum... salam 1 dunia...

Hahahaha.. sebelum nak mulakan ape yg patut kena gelak dulu.. hahahahaha

Kenapa gelak sakan? Kihkihkih - mengekek plak.
Mana taknye dah lame sgt2 xbuka blog. Hr ni tangan gatal nak carik blog lama... alhamdulillah.. jumpa..

So.. niat ht ni nak on balik blog ni.. nak hidupkan semula hobi yang xberapa nak membangun ni..

Bukan ape.. aku nak dapatkan semula semangat untuk capai matlamat. Ape matlamat? Nant aku cite..

Ni semua pengenalan je dulu.  Hehehehe.

Apepun... jom blogging!

Selamat Hari Raya Aidil Adha....

wah.... tahun ni aku rasa memang kejap sangat...
tuptup dah bulan sebelas....
titit... dah raya haji balik....

tapi yang sedihnye, raya kali nie aku x balik kpg...
so... untuk merasakan kemeriahan raya haji... aku n my suami pun pegilah carik daging lembu segar untuk dibuat rendang daging....
susah payah carik sampai ke subang... itupun daging beku...

xpelah... at least dapat jugak rasa rendang daging bersama lemang...

pasal lemang pulak, perjalanan balik dari beli daging, kami pun singgahlah ke tempat jual lemang asli iaitu LEMANG BONDA... mmg asli... sedap plak tu... tadi aku tgk adalah dalam ratusan lemang yang dah siap bakar... ada yang masih di bakar n ada yang tengah mengisi beras pulut dalam buluh lemang...

walau tak dapat balik kampung seperti kebanyakkan orang lain... at least dapat jugak makan rendang tun di cecah dengan lemang...

ape pun... SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA....

AKU KEMBALI...

salam sejahtera... nauzubillah.... itu je yang boleh aku katakan... punylah lama ku x update blog aku nie...
tadi saje2 dok searcing nama sendiri... eh2... muka aku...
cek punya cek aku punya blog dah 2 tahun terbengkali... hehehe

dah lama aku x update status aku...

dulu CIK sekarang PUAN..
dulu SARATOK sekarang BANTING..

sepanjang 2 tahun banyak yang berlaku...
hehehe...
xpe... dah jumpa blog maka bermulalah memblogging lepas nie...

End of Nov...

lalu senyap jak... hmmm.... bz???

Melapor diri di SMK BM Saratok...

hari ini aku melaporkan diri kat sekolah lama aku..
kalau dulu aku sebagai pelajar... sekarang aku sebagai pendidik... hehehe

pg2 aku dikejutkan msg oleh sum1 tanye mcm mane dengan sek tersebut..
aku balas dengan gelak sakan.. hahaha.. sebabnye aku masih lagi berlingkar atas tilam..
maklumlah jam baru je pukul 7 pagi.. sebab sebelum ni aku keje sebagai faci datang keje pada jam 8.00 pagi...


aku sampai ke sekolah jam 8.30pg.. g jumpa my aunt dulu untuk amik surat.. tunggu punya tunggu pengetua xde lagi..
aku pun baliklah umah jap.. almaklumlah umah dekat je.. hehe
then aku datang semula.. pun pengetua takde..
erm... aku call Cikgu Kasmini.. sebab aku boringh tahap gaban..
nak masuk LAB.. aku cuti lagi.. so aku pun semabg2lah ngan cikgu ni..

tak lame pastu pengetua pun sampai n aku teruslah melapor diri..
semabng2 jap... then aku g minum kat SYUKUR.. melantak roti canai..

SMK BM SARATOK...
nama sekolah yang bukan asing bagi aku...
bermula dari tingkatan 1 hingga tingkatan 6 aku belajar di sini..
kera…

Boringzzz tahap cipan...

Aku amik cuti 1 minggu... planing nak g kuching.. siap2 nak postingla kiranye..
tapi tak jadi... so aku kena perap lam umah untuk seminggu...
adush....

tapi... aku leh layan balik cite2 kegemaran aku untuk seminggu ni tanpa gangguan..
ahaks...